Okay, jeg hadde psykisk en liten melt down her når vi hadde en kobraslange i hagen. Jeg hater slanger og ormer, mer enn edderkopper har jeg funnet ut. Jeg tilbragte hele dagen på å lese om slanger på Bali på internett og fant masse skumle saker. Det finnes flere meget farlige typer her, men siden dette var en kobra så fant jeg ut at det er to ulike kobraer som holder til på øya, nemlig kongekobra og spyttendekobra. Kongevarianten er størst og mest giftig selv om du så klart kan dø av begge, jada. Og den spyttende ja, den kan spytte på deg (altså byttet) fra 2 meter i øynene for å blinde offeret, før den dreper deg. Jeg har lest at en konge kobra kan bli 6 meter lang og om man blir bitt er man død på 15 minutter og at de ikke nødvendigvis har motgift på øya, men må fly det inn fra Thailand. Espen har søkt seg frem til en litt mer moderat tekst og stoler mer på den. (Det kan hende den stemmer bedre med virkeligheten, men det jeg leste kan vel også muligens være rett?) Uansett så er dette ingen spøk! og når de da sa at den var ikke sånn kjempe stor, men veldig aggresiv den vi hadde på besøk så ble jeg slett ikke rolig av det. Heller ikke når de sa at man burde ikke gå igjenom Monkey Forrest når det var mørkt for da var det mye store slanger der. ÆÆæææ, det må vi jo og nå har jeg fått helt totalt noia. Æsj, ikke så lett å styre tankene på andre veier altså. Så da tenkte jeg på alternativer. Enten kan vi ikke bo her vi bor nå så jeg slipper å gå igjennom skogen eller så må jeg kjøre hjem om kvelden. Det kan bli dyrt i lengden og Espen synes jeg er maks hysterisk selv om han prøver å være tålmodig. Det sto et sted at man skulle være glad for slanger i hagen hvis ikke kunne man fort ende opp med enten elefanter eller tigre i steden (?!) Okay, det er nå i grunn enda mindre sannsynlig enn å vinne i lotto 4 lørdager på rad, men jeg hadde valgt både elefant og tiger i hagen any day, fremfor slanger. Tigeren kan jo være litt skummel, men jeg hadde i allefall visst hvor jeg hadde den, det er jo ikke sånn at den får gjemt seg under en stein eller inni skoen min, helt uten videre.

image

En annen ting jeg har sakt at jeg ikke vil gjøre er å kjøre motorsykkel her. Ikke bare fordi at hvis man kræsjer så går det fort veldig gæli, men fordi øya og sikkert hele landet ikke har spesielt oppløftende trafikkulykke statistikk. Det er 3 mennesker som dør hver dag av trafikkulykker på Bali (man kan bare gjette seg til hvor mange som blir skadet) og dette er ikke en veldig stor øy. Hvis det først skulle skje noe i trafikken er man veldig utsatt sittende med shorts og tskjorte på imagedenne spinkle farkosten. Og ja, det vil skje noe for de kjører som de selv har lært seg, det finnes ingen regler annet enn pass på det som er foran deg. Det finnes heller ingen aldersgrenser (jeg har sett barn på rundt 8 år på motorsykler) eller kjørekurs så det går litt på lykke og fromme og det ser man hver dag. Det har i det siste blitt påbudt med hjelm, men det er det så som så med.

Politiet her er ikke her for din sikkerhets skyld, de er her for å ta penger fra deg så om du blir stoppet så må man passe på (om du ikke klarer å kjøre unna de og ja, det er helt vanlig å prøve å smette unna) å ha 50 - 100 000 rupiah ( ca 100 norske) og et lite utvalg av sigaretter til mannen. Det er slett ikke sikkert han røyker Lucky Strikes og da er du ille ute. Da begynner han å mumle et eller annet om rettsak og du må bestikke han med mer penger. Ha en 4-5 forskjellige merker liggende i rommet under setet, just in case. Så de kjører sikkert et par kontroller når de er tomme for røyk da eller? Bevares!

image

Uansett, så er jeg mindre redd for å kjøre motorsykkel enn slanger så det er løsningen. Ja, jeg innser at statistisk sett er det mye større sannsynlighet for å bli skadet i trafikken her enn å bli bitt av en slange, men dette har jeg tenkt på i to hele dager og den risikoen er jeg nødt til å ta. (Vi er jo nesten som ekstremsportsutøvere å regne nå) Nå kjører vi rundt (Espen kjører, jeg sikker på) i byen med en bitteliten gul sak (den heter Mio) :) ja, vi har sånn halvhjelm begge to, ser skikkelig dorky ut, men det er jo veldig artig da. Min hjelm har Harley Davidson merke på, hvilket gjør meg til en imageskikkelig bikerbabe og eksosrype, ehh, nei. Men vi får sett litt nye ting på veier vi ikke går og jeg tenker ikke mer på slanger (nesten ikke i allefall). Vi snakket om under middagen i dag at det hadde vært stas å reist igjennom Vietnam på motorsykkel, da hadde vi sett mye mer enn med tog som vi gjorde sist (altså det var natttog i tillegg, men du skjønner greia), vi får se da vettu. Espen tenker også på motorsykkel tur i Europa, han har plutselig fått litt blod på tann etter at jeg endelig satte meg på en slik en sykkel. Vel, det er et stykke fra vår lille gule Mio til en skikkelig motorsykkel, vet ikke hvor komfortabel jeg er med virkelige høye hastigheter enda.