I Unawatuna sjekket vi inn på Nor Lanka hotell som drives av Helge og Anoma fra Drammen. Her var det kjempehyggelig og vi har kost oss veldig her. Stor stas å spise pølser og poetstappe til lunsj den første dagen, det smakte nesten som hjemme. Vi er ikke de som tar med oss brunost når vi reiser så av og til er det godt med smaker som man kjenner igjen :)

DSC04512

Unawatuna er en bukt som har det et strandsted skal ha, små fine restauranter på stranda, solsenger, gode drinker og varmt vann. Vi ble godt kjent med det belgiske paret her så vi var sammen med de stort sett hele tiden. Hyggelig å ha noen å spise middag med og prate med på stranda.

DSC04442Liesbet jobber på en skole og Pim jobber som politi. Som politi er man alltid på jobb, ikke at han får gjort så mye når han er på ferie, men han ser ting raskere og får med seg ting som ingen andre gjør. Helten som han var reddet han en dame ut av vannet når jo ødela beinet sitt på vei opp på stranda. Dama var russisk, svært dårlig i engelsk, hadde en liten sønn på rundt 1 år (som skreik) og hadde dratt på stranda alene. Det er en meget ugunstig situasjon å komme i. Noen hjalp ho videre og kjørte ho til en lege for å se på beinet.

Hvis vi noen gang kommer oss til Belgia skal vi i allefall besøke de. Det er slett ikke umulig at vi tar en biltur i Europa, Espen er ganske sugen på det. Ingen av oss har vært i Belgia heller så da hadde vi vært et land rikere på lista :)

Planen var at vi etter 3 dager skulle reise videre til neste strandsted. Liesbet og Pimm skulle reise hjem og vi satte oss på en buss til Hikkaduwa, turen tok rundt 40 minutter. Når vi kom dit hadde det nettopp regna, det blåste mye mer enn i Unawatuna og det var INGEN mennesker der. Hotellene så ikke særlig fristende ut heller. Vi hadde jo nå blitt så bortskjemte på Nor Lanka at vi faktisk hadde lyst til å reise tilbake.

IMG_1766Så satte vi oss på en buss tilbake til Unawatuna. Når vi kom inn på Nor Lanka spurte Helge litt forundrende om vi hadde glemt igjen noe. - Nei, sa vi. - Vi bare savner dere sånn… :) He he… Så fikk vi lov å bo noen netter til, det var deilig. Vi koste oss veldig de siste dagene og feiret 3 års bryllupsdag med mojito på stranda. Flere gode restauranter har vi også funnet her og kanskje Asias beste burger. Espen var i alle fall veldig fornøyd :)

DSC04465Byen Galle har vi også besøkt her. Der er det et gammelt fort med en by på innsiden. Hele stedet minner i grunn veldig om gamlebyen i Fredrikstad. Kjempekoselige små og trange gater. Fine små butikker og flere restauranter med godt rykte.

Må si at det har vært litt av en aha opplevelse av Sri Lanka den siste uka. Det er sånn her det er på Sri Lanka når man besøker steder som tidligere har blitt besøkt liksom. Ikke det at det er et must, men det er jo hyggelig å finne en restaurant som kan lage okay mat om ikke annet.

Helhetsinntrykket til Sri Lanka har i grunn steget etter det grusomme hotellet i Batticaloa og det kan jo tenkes at vi kommer tilbake en gang i fremtiden. En ting er i allefall sikkert, menneskene er veldig hyggelige og hjelpsomme og er ikke bestandig ute etter å selge deg ting. Det er litt uvant hvis man bare har vært på charter destinasjoner i Europa før :)

DSC04473

Plutselig er ferien over og vi må takke for oss og reise tilbake til Bali og Ubud. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har vært så lite lei meg for at ferien er over og vi har jo hatt en fin ferie også :)