Nå henger vi litt etter her for det tok evigheter å få med noen bilder på bloggen når vi var i Sri Lanka. Nå derimot lover jeg at det skal komme noen innlegg på rekke og rad :)

Endelig fremme i Tissamaharama, men vi komDSC04178 noe tidlig frem. Vi møtte opp hos vår bed and breakfast klokken 09.00 og heldigvis var rommet vårt klart. Siden vi hadde stått opp så skrekkelig tidlig var det nå klart for en aldri så liten cowboystrekk før vi gikk ut igjen for lunsj.

Byen har ikke allverdens å by på, men vi gikk en tur og fikk spist, tatt ut penger og booket safaritur til dagen etter.

DSC04345Safarien begynner klokken 05.00 om morran eller natta om du vil. Da ble vi henta i jeepen for å kjøre til parken. Vi trodde vi skulle dele en jeep med i allefall et annet par, men neida, den hadde vi helt alene. Vi kjørte likevel sammen med et annet par som bodde på samme sted som oss store deler av tiden. De fikk tidlig litt problemer med bilen så da hoppet de over til vår jeep og kjørte med oss en stund til deres bil var fiksa. Det var et veldig hyggelig par fra Belgia og vi fikk raskt god kontakt.

DSC04215

Det blir mye kjøring og lite dyr på safari, i allefall når man velger å kjøre en hel dag som vi gjorde. Likevel fikk vi se masse fine fugler, vannbøffel og en sjelden sloth bjørn ganske nærme. Vi har vel aldri før vært så opptatt av spor og bæsj som denne dagen. Det blir liksom litt sport i å se etter alt også. Dette er tørketiden så vi hadde mulighet til å se langt. I tillegg vil mange dyr komme frem for å lete etter vann sånn sett var vi her på rett tid. DSC04204

Det er likevel flott natur å se på og vi koste oss på safari. Guiden og sjåføren vår hadde mye kunnskap om dyrene. Han vet hvor de pleier å være, at leoparden ikke kommer frem hvis det er vannbøffel i nærheten og en del andre triks som gjør turen mer spennende.

Når vi var i ferd med å gi opp hele jakten på leoparden og var trøtte og slitne fikk vi tips over telefon (til sjåføren) at noen kunne se en leopard. Jammen kom den ikke ned for å lete etter vann helt i siste liten. Der fikk vi se prikkekatten, i all sin prikkeprakt. Fantastisk å se den ruslende rundt. Det gjorde all ventingen vel verdt det. Han tok seg god tid og vi fikk mange bilder av den.

DSC04391

DSC04226

Man får litt blod på tann av safari synes jeg. det er noe med ventingen og «jakten» på dyrene som minner litt om fisking, (jeg liker å fiske). Må si det frister med safari i Afrika nå, løver, giraffer, sebra og gnu neste! :)

DSC04413

DSC04207

Når dagen var over avtalte vi å dele bil med det belgiske paret ned til sørsiden av Sri Lanka dagen etter. Vi skulle til samme sted og kunne like gjerne dele bil.

DSC04315