Vi har finni et veldig fancy kaffested. Glem Starbucks, det de serverer er ikke engang i slekt med det vi har finni. Dette er altså et sted som utdanner baristaer, helst fra Indonesia, men også andre steder. De har altså kaffebønner fra hele verden. Dark roast,image medium roast og light roast. Noen har mer fruktsmak og kan minne om te og andre er den mørkeste kaffen du kan få tak i. Først velger du altså hvilken kaffetype du vil ha og deretter hvilken av disse innen for din kategori som du vil ha. Det serveres naturligvis små glass så du kan lukte på bønnene før du bestemmer deg. For en trent kaffenese er dette sikkert ypperlig. Når du da har bestemt deg først for hvilken roast du vil ha, deretter hvilken type kaffe, hvor skal den være fra? Java, Sulawesi, Tanzania, Colombia?

imageHer er det mye å velge i mellom så det kan bli nødvendig med flere kopper... Etter alt dette er bestemt skulle man tro at man var ferdig med valgene, men den gang ei. Det er jo nå morroa starter. Du kan altså velge hvordan kaffen din skal tilbredes. Vår kaffe ble tilberedt på en måte som sikkert krever 4 års utdannelse. Om du er stolt av Moccamasteren din hjemme så vit at dette er et litt annet nivå. Det hele så langt vanskeligere ut en de fleste forsøkene vi gjorde i naturfag på skolen. Vannet skal ikke kokes, men varmes til en viss temperatur som måles ved et slikt et kvikksølvtermometer, det brukes en klokke for å passe tiden og jeg falt egentlig av ca. her. Etterpå filtreres kaffen, snus og vendes, bytter glass og et par andre steg før du får den servert på en planke med koppen din (glasset er mer korrekt) en kakebit og et glass vann. WOW! man kan sitte å se på denne prosessen i timevis, veldig artig. Om du ikke er sugen på kjemi-lab kaffe (noe du burde være, Friele blir liksom lillebror her...) så kan det jo tenkes du vil ha kaffen aeropresset? kalddryppet? eller rett og slett bare presset er valget ditt. Jeg er jo i ferd med å lære meg å drikke kaffe, jeg gikk desverre for en te-kaffe aktig greie, jeg drakk den opp, men den var ikke særlig god. Det som er fint da er jo at det finnes så mange andre jeg kan teste :) Så langt er det bare Luwak kaffe som funker, verdens dyreste kaffe som jeg har srevet om tidligere og dermed må jeg sikker være en kaffesnobb selv før jeg har begynt å like det. Sær? ja, sikkert.

image

Yoga timene øker i hyppighet her så siden vi skal snart dra og dermed følte jeg med litt modig og skrev meg opp på en time med høyere nivå. Da fikk jeg bank, hildrane du for et intensitetsnivå, det er nok best å kjenne sin plass. Det skal sies at jeg ikke var den eneste som synes det var litt vel å løfte hele sin egen vekt med kun en arm mens det hele skal balanseres, pustes og fokuseres. Jeg er jo svak og pinglete, hvordan i huleste skal jeg klare å løfte meg selv med en arm? Svaret henger å dingler foran panna mi som om lappen hadde sittet fast i en hårbøyle. DU MÅ TRENE STYRKE! Jada, så da er vel det neste post på programmet da?

image

Jeg var på et ernæring og helsekurs her om dagen. Ja, da får man seg jo en på tryne, realiteten er jo deprimerende! Vi gikk inn på ph verdien av det vi spiser eller rettere sakt hvordan ph vi får av det vi spiser. For eksempel er en sitron sur, men i kroppen blir den visst basisk (forstå det den som kan). Cola (eller alle typer brus med eller uten sukker spiller ingen rolle) er sur, veldig sur ca 2,5 i ph. Vi bør ligge ca rundt 6-7 i ph og artig nok så er alt det snadderet vi spiser på den sure siden som får kroppen din til å bli sur. Sur kropp, kan det være så farlig da? Njæ, men det blir en velkommen plass for mye du ikke vil ha. Parasitter, ormer, sopp og den slags. Kroppen er også da mer en velkommen plass for en drøss medimage sykdommer du helt klart ikke vil ha. Nei, man kan ikke leve på pluss siden hele tiden, men hvis man er litt bevisst på hva man spiser så har man jo mulighet til å rette opp litt av og til. Litt sånn som et glass vin, et glass vann, det er ikke bare for fyllesyken vettu. Dessuten er det jo noe som er værre en andre ting. Hvilket leder oss tilbake til colaen. For å rette opp igjen etter ett glass cola må man altså drikke 32 glass vann!!! HALLO! Hvorfor vet vi ikke dette? Jeg visste ikke dette, (jeg vet jo at brus ikke er spesiellt helsebringende altså) hvorfor finnes det ikke en bruksanvisning når vi blir født? Det hadde sikkert gjort hakket enklere for nybakte foreldre ikke minst, men også når man blir voksen. Vet du at vi er de eneste av pattedyrene som drikker melk etter vi er ferdig med morsmelk? Det er jo rart, egentlig er alle mer eller mindre laktoseinntolerante, det er bare det at dere som faktisk er det har en kropp som evner å si i fra høyt og tydelig. Min kropp har ikke sakt noe, eller er det bare jeg som ikke har hørt etter? Eller har jeg ikke visst hvordan jeg hører etter?

Man kan gå på ulike typer av detox program her, de varierer i lengde og i nær sakt dybde. Dette er noe jeg tenker å gjøre neste gang jeg kommer. Det sies at mye spennende skjer i en sånn periode, man får glattere hud, klarere øyne (noen kan se parasitter i øynene dine visste du det?) Om du skulle være så heldig å ha cellulitter så forsvinner de også. Du tenker sikkert at om man ikke spiser mat på 3-7 dager så blir man sikker forferdelig sulten, sliten og slapp. De sier at kroppen bruker 65% av all din energi på å fordøye maten vi spiser. Så da når den ikke skal førdøye mat så får jo du 65% mer energi, det er et enkelt regnestykke. Du drikker jo naturligvis juice i gjennom denne fasten hvis ikke så hadde det jo gått riktig ille. Massevis av god juice med både frukt og grønnsaker som er bra for deg, snadder.

imageAlt handler jo om balanse da. Man skal kose seg og spise det man er glad i, men hvis man er bevisst og spiser mindre av det (du muligens er veldig glad i) som ikke er så bra for deg, vil du kanskje nye godsakene ekstra når du unner deg dem? Hurra for lørdagsgodt! Æsj, er jeg sånn streng gammel hurpe nå? Mener ikke det, men jeg har jo liksom fått opp øynene nå da vettu og da bobler det muligens litt over. Det er du sikkert vandt til da om du har lest bloggen før ;)

Det kan jo tenkes at du kan mye mer om ernæring en det her og muligens stusser over fakta. Det er dette jeg ble servert (ha ha :)... ) på kurset og dette er jo naturligvis en liten pusslespillbit av et enormt stort bilde. Har du innvendiger eller andre saker du ønsker å legge til så feel free, det er jo sånt kommentarfelt er til for.