Nå er det igjen spesielle dager på Bali, nemlig fullmåne. Hjemme ville vi kanskje sagt 'Jøss, har du sett så stor og fin månen er' for så å gå inn og sette på TVen og glemme hele greia. Hvis vi hadde sagt noe om det i det hele tatt. Neida, her feries dette med sermonier 3 dager til ende. Balinesiske semonier er ikke noe du bør ta lett på, gater sperres, trafikken stoppes og butikker stenges på underlige tider. Kommer man midt inne i en prosesjon på vei til tempelet som jeg gjorde her om dagen er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente.

image

Naturligvis skjer det underlige saker når det er fullmåne og det er enkelte aktiviteter som kan være ekstra gunstige å foreta seg denne kvelden. Vår nabo Giada sa at det ville være perfekt å velge noen englekort for 2014 under fullmånen. Dermed kom jeg over til hennes hus etter solnedgang for å drikke en kopp Luwak kaffe (ja, jeg øver meg på å like kaffe), spise sjokolade og velge englekort.image Jeg har aldri vært i nærheten av englekort tidligere så dette er helt nytt for meg. Jeg valgte 3 ulike temaer hvor jeg fikk 3 ulike engler som skal hjelpe meg. Ikke bare det, men jeg trakk et dyr for 2014 også, så får vi se om det kan veilede meg i det spennende året som kommer.

Jeg har fortalt Giada om vår prinsesse Märtha som driver engleskole og har lansert en smykkekolleksjon med healende krystaller. Det er ikke noe man løfter øyenbrynene over her i Ubud, men at vi har en vaskeekte prinsesse som gjør det er jo litt utenom det vanlige, selv her.

Tilbake til sermoniene så er gatene og templene fulle av folk i nydelige tempelklær. Damene går med store tårn av frukt for offring på hodene sine og mennene spiller gamelan. Du hører trommer og pling plong musikk over hele byen til alle døgnets tider og jeg liker det. Jeg synes det er helt fantastisk med pling plong musikk, men Espen synes det blir litt mye :)

image

Jeg fortsetter med mine timer på Yoga Barn i både meditasjon og yoga. Dette er noe jeg skal ta med meg videre til Gili når vi reiser dit på søndag. Da drar vi på juleferie :)
Det blir fra søndag til søndag så nyttårsaften skal feires i Ubud. Vi kommer til å savne den faste gjengen vi feirer nyttår med, jeg er jo glad i tradisjoner og hele dette året tuller jo med det. Det blir nok en ganske anderledes nyttåraften her. Tror ikke de har herrenes eller damenes tale til middag, tror ikke de har quiz heller. For å være ærlig vet jeg ikke om det blir middag heller. Vi er invitert til en fest, jeg må bare overtale Espen til å gå, han er veldig skeptisk. Jeg kan jo forstå det, new age samfunnet her i Ubud er jo bittelitt utenfor komfortsonen hans kanskje, he he :)

image

Apropos Espen så skal jeg gå inn å vekke han nå med kaffe på senga, det er vel hyggelig vel? Jeg står opp et par timer tidligere enn han som regel. Det gir meg god tid på morran til å gjøre litt yoga og meditasjon, lære nye gloser på indonesisk, bestemme meg for hvilke yogaklasser jeg skal ta senere på dagen og lese nyheter.