Bilen tok oss fram til en parkeringsplass så vi gikk det lille stykket fram til tuppen av Borneo. Knipset et par obligatoriske bilder som seg hør og bør når man finner seg selv på turistifiserte plasser, selv om det ikke er turister der. image

Vi har brukt Tripadvisor appen nok en gang og fant Tommy's Place på Borneos nordligste punkt. Dette er en plass med meget enkel standard, skulle tro det var grisebillig da, men igjen siden konkurransen her er minimal blir det jo sånn. Det er også den eneste plassen som har okay internett. Av en eller annen grunn er twinrom billigere her enn dobbeltrom selv om det var motsatt i Sandakan, forstå det den som kan. Så vi har fått booket oss inn et par netter her. Etter vi hadde fått bagasjen ut av bilen og inn på rommet gikk vi ned på stranda for et bad. Stranda er 3 kilometer lang og vi var alene. Det er lavsesong her også, så det er ikke mange turister å se, men det begynner vi jo å bli vant til.

image

 

Lunsjen var ikke noe å skryte av, men vi kommer i allefall ikke til å sulte som jeg trodde når vi kjørte igjennom palmeplantasjene dagen før. Igjen via Tripadvisor fant vi en resturant litt lengre ned i veien som det ser ut som det skjer litt på.

Howard, en engelskmann driver Tampat Do Aman som har resturant ved stranda, steder å bo i en 20 minutters vandring innover i jungelen og en del aktiviteter. Maten er bra, ikke fantastisk, men det er juicene. Himmel og hav de er gode! Howard gjør sitt her for at backpackere trives. Det er ikke så mye som skal til, hyggelige folk som jobber der, en bokhylle med spill og bøker man kan låne.image Du kan få bade øl, vin og iskrem. Om ikke det var nok kan man leie, kajakk, surfebrett, snorkel, dykkemaske og sykkel, så her er det muligheter. I tillegg arrangeres det jungle survival kurs om du skulle ha bruk for det. Denne stranda hvor dette befinner seg på ryddes av de som jobber her, men i havet finnes mye søppel og det skylles opp på stranda etter stormer. Om du vil og har lyst kan du hjelpe til å rydde stranda. For hver pose søppel (en handlepose ikke søpplesekk) du samler spanderer Howard en øl, trivelig betaling og det er jo hyggelig å hjelpe til litt.

Vi traff Linn fra Linköping her. Ho reiser alene og har nesten samme rute igjennom Vietnam og Kambodsja som vi hadde for 4 år siden. Vi snakket en del sammen på stranda om reise og mye annet. Vi spiste middag sammen og etter dette spilte vi dette tårnspillet jeg er sikker på at dere har sett før, men jeg vet ikke hva det heter. Uansett, tapte jeg igjen og igjen i dette, men gøy var det. Linn skal reise videre om noen dager til Langkawi, der vi var på bryllupsreise.

imageAmund har hatt bursdag så vi har feiret det med kake, en skikkelig god mango ostekake og en oreo ostekake. Hipp hurra, dagen din gikk altså ikke upåaktet hen i Malaysia.

Dette er det første stedet på Borneo vi føler vi kan bli og trives noen dager. Stranda er fantastisk, vannet er klart, varmt og salt. Ikke nok med det så er det bare fin sand på bunnen også så du trenger ikke å tenke på at man kan tråkke på skumle saker i vannet. Når det er sakt så kan du snorkle på enden av stranda hvor det er litt mer klipper, fisker, koraller og skilpadder.

Etter to dager her måtte vi ned til Kota Kinabalu igjen for å levere bilen, tenk vi har hatt den en uke allerede. Så vi reiste ned og leverte den, brukte et par dager her for det er slutt på miniferien til Espen. Da får han tid til å jobbe litt og vi har vært på kino :) Det er ikke så mye annet å finne på her på kvelden så vi har nå sett både Hunger Games og Thor.

Så nå sitter jeg her, sammen med Espen på kontoret hans (les: Starbucks) Jeg har vært å leita etter et sted som selger bussbilletter tilbake til Tip of Borneo nå. Etter en liten jakt fant jeg det og jeg ruslet igjennom byen i regnvær tilbake til min manns kontor :) Vi reiser i morgen til en meget enkel standard, men et lite paradis. Da kan jeg gjøre mye yoga, jobbe med fregnesamlingen, snorkle, bade og naturligvis blogge. I tillegg skal jeg planlegge litt turen fremover og ikke minst bestemme meg for hva jeg skal spise til lunsj :) Jeg må jo passe godt på min hardt arbeidene mann også så jeg bør nok passe på å gi han en kald cola eller en is ved jevne mellomrom for så å ha ølen klar når arbeidsdagen er over, kan tenke meg at han gruer seg :)

image