Espen har ønsket seg ny dress lenge og hva er vel bedre enn å få en skreddersydd. Om man velger det, i hvertfall i Vietnam bør du vite hva du vil ha. Espen er jo ikke typen til å ikke vite eksakt hva han vil ha så dette tenkte jeg kom til å gå fint.

DSC04894

Han liker å gjøre all mulig research selv på forhånd uansett hva han skal kjøpe. Han stoler ikke på fagfolk i butikker å liker å vite alt selv før han kjøper så mye som en skrue. Det samme gjelder dresser tydeligvis. Han har lest og sett på ulike modeller og har virkelig fordypet seg i alle mulige fasonger som kan være aktuelle. Jeg mener ikke at du må gjøre det samme, men du får ikke mye veiledning i butikken her så om du vet litt selv hva du vil ha stiller du sterkere.

Det er ikke så lett å komme inn og velge stoff i ulike kvaliteter, foret like så sånn helt uten videre. Når man ser en jakke ferdig kan man lett se om man liker den eller ikke, men bare fra et stykke stoff? Ja det er vrient, i alle fall for oss som ikke jobber så mye med det.

Men vi fikk da bestemt oss, eller han fikk bestemt seg og ble målt både opp og ned og målene ble igjen kontrollert av en senior av et salg. Så skal man bestemme hvor mange knapper det skal være, hvor mange lommer og hvor de skal være. Ikke bare bare alt dette hvis man ikke har tenkt på dette på forhånd.

DSC04998

Denne gangen har vi valgt den beste (og den dyreste) skredderen i byen, nemlig Yaly. De driver stort og er veldig seriøse. Sist gang (i 2009) ble ikke Espen så fornøyd med dressene, så vi tenkte vi skulle øke sjansene for at han ble mer fornøyd denne gangen.

De sier at de gjør så mange tilpasninger som må til for at man blir fornøyd, men regner med at 3-5 bør holde. Ehh… Ja… Den første tilpasningen er grei, da er ikke noe ferdig, buksene er ikke lagt opp og alt sitter bare sammen for at man skal få en viss anelse om hva som skal rettes på. Den andre er litt som den første og den tredje er ment som finjustering. Det samme med nummer fire og fem i rekken, hvis man kommer så langt.

Min kjære mann, er jo ganske nøye på alt (egentlig jeg er stort sett veldig fornøyd med det så det er sakt) så jeg hadde en anelse om at han kom til å gå over hele dressen med lupe. Jada, det er viktig å bli fornøyd og den skal sitte bra og i det hele tatt være mer en ok siden den er skreddersydd. Jeg er så enig, men ingen av oss (minst av alle den søte salgsdamen vår, Mimosa) hadde vel sett for oss at antall prøvinger skulle bli så mange. Saken var nemlig den at når alt annet var bra så var det bare den venstre armen på den grå jakka som ikke så ut til å bli helt 100. Ja, det er noe dritt og de tilkalte den ene skreddereksperten etter den andre.

DSC04895

Vi hadde som regel prøver på ettermiddagen så vi syklet inn til byen for å spise lunsj og tok prøvingen på vei tilbake. Hver dag endte med: Yes, Søl (Sir) We fix, can you come back tomollow? Og sånn gikk nu dagan…

Totalt endte vi opp med å prøve klærne til Espen hele 9 dager og da må jeg i tillegg nevne at på slutten så sydde de små endringer mens vi ventet så i realiteten kanskje 14-15 prøvinger til sammen. Jeg innrømmer gladelig at rundt den 7 gangen begynte jeg å gå tom for tålmodighet. Jeg holdt likevel ut og hjalp til alt jeg kunne samtidig som jeg synes mer og mer synd på vår søte Mimosa. Ho var utrolig hjelpsom og prøvde så godt ho kunne stakkar.

Den siste dagen gikk vi over dressen. Jeg tror vi alle holdt pusten til Espen til slutt gav en tommel opp. Da pustet både jeg og Mimosa lettet ut, gav hverandre en klem og en high five. Hurra!

DSC05051

Når mannen får en dress og en smoking så drypper det jammen litt på kona og ;) Midt oppe i dette med dressene så fikk jeg jammen i meg sydd 2 kjoler og en skjorte på Yaly. Den ene kjolen en kort kjole med vidt skjørt til knærne med blomster. Det tok lang tid for meg å velge stoff, men jeg brukte likevel bare 2 prøvinger. Den andre kjolen en lang selskapskjole som de ikke hadde til utstilling, men jeg fant bilder på nettet og tegnet litt selv for å forklare hva jeg ville ha. Jeg ble veldig fornøyd :)

Jeg har også fått en skjorte og en kjole laget hos en annen skredder, men den opplevelsen krever et eget blogginnlegg ;)

Uansett, nå kan dere bare be oss i selskap, vi lover å komme pene i tøyet og upåklagelig antrukket :)