Så fant vi endelig en strand. En sånn sikkelig paradisstrand hvor kokospalmene strekker seg mot havet, vannet har en nydelig turkis blåfarge og sanda, ja den er hvit. Det var i grunn en lettelse for nå ville vi komme til et fint sted hvor vi kunne slappe av og nyte ferien. Vi hadde ikke booket noe sted på forhånd så det var bare å starte rett på hotelljakten.

image

 

De stedene som var anbefalt av Tripadvisor og Lonely Planet var fullbooket. Ikke at dissse anbefalingene har vist seg å være så gode i dette landet, men det er jo greit å ha noe å gå etter. Stedet vi booket først var helt greit, nesten reint og hadde myggnetting så da booket vi 2 netter. Vi vandret langs stranda for å finne noen bedre steder, men vettu hva? Dette var det fineste stedet! Det kunne jeg ikke skjønne. Stedet er jo så fint (altså stranda) så jeg vil jo tenke meg at det må være mulig å drive steder som er finere. Jepp, vi hadde jo noen dager å late oss på her så vi booket like gjerne noen netter til der vi var.

imageDet var i grunn 2 resturanter å velge mellom. Den ene var på vårt hotell, den andre en kort rusletur bortover stranda. Det var en bar som hadde litt mer artig backpacker preg. De hadde bål på stranda hver kveld, spilte bra musikk og hvis du ville kunne du slå deg løs med litt volleyball når solen skulle ned. Her hadde de også kule, men rare hobbithull i bakken. Dette var altså backpacker caves som var budsjetttvennlig, men det så da veldig trangt, varmt og rart ut. Det frista ikke selv om det først så artig ut.

Vi hadde helt klart trivdes ennå mer om vi hadde funnet et sted som laget ok mat, men det viste seg å ikke være så lett. De siste dagene fant vi en rett på menyen der vi bodde som var bra. Da spiste vi det enkelt og greit de siste måltidene.

image

Det har vært en mann som har slanger på stranda her. Forbaska kæll! Han kan vel drive med sånt bak lukkede dører?! Ja, ja, det er sikkert de av dere som synes det er fullstendig imponerende, men det synes ikke jeg. Han har en kobra i en kurv som han spiller fløyte for. (Jada, rene arabiske markedet) Slangen hugger etter han i ny og ned, grøss, jeg får helt anfall av å se på det der... Han har en kvelerslange i en annen pose som han gjerne henger rundt halsen din (?!) Æææ! Om ikke dette var nok så har han en liten apekatt i bånd som har på seg en liten paljettbukse. Det er liksom nummeret inntil man lærer den stakkars lille å drikke øl og røyke sigaretter. Hva kan man si, turister bringer ikke bare lykke med seg.

Alle vi snakka med i Colombo og Kandy var så hyggelige og ute etter å hjelpe. Her har det på en måte endret seg litt. Vi hadde ikke fått verken laken (altså det vi bruker som dyne) eller håndkler på rommet. Jeg lurer på hvorddan de mener vi skal sove. Vi fikk det etter litt styr når vi spurte etter det. Så spurte vi om de hadde egne strandhåndkler. Det kunne de ikke ha, for da gikk det så mange håndkler og da måtte de vaske så ofte og da måtte de ha noen til å vaske de...(!?) Ja, det får man si... Det jobber mye færre her enn i de andre stedene vi har vært i Asia så jeg antar at det er dyrere å ha folk i jobb her.

Ettermiddagens store happening på stranda er da de lokale mannfolka drar garn, da kommer mange for å se på. Det er ikke alltid store fangsten, men da har de jo noe å gjøre en times tid:)

image

Sri Lanka har regntider. Nå er det regn i sør/vest så nå er det best i nord/øst. Det vil si at de stenger hoteller og resturanter de månedene det står på. Det bærer på en måte preg av det. Alle som jobber her er langt fra effektive og rutinerte. Mulige det er derfor det skorter litt på servicen her. Det er ikke mange turister her heller, så det kan jo tenkes at dette vil endre seg når vi kommer til steder med flere folk. Ikke missforstå, vi er ikke ute etter horder av turister, men med litt turister følger gjerne enkle ting som vi trives med. Vi kan nevne, litt mer enn 1 resturant, muligheter for kjøp av solkrem og kanskje en vinflaske eller to:)

Vi fikk sett VM finalen også, eller det vil si Espen gjorde det. Den ble vist på både tv og storskjerm på stranda. Dette var midt på natta og jeg har ikke sovet så godt i det siste. Dermed prioriterte jeg å få litt søvn ettersom jeg plutselig følte meg litt trøtt.

Av turister vi har møtt så så langt har dansker vært i klart flertall med en og annen fransk familie. Jeg vet ikke hva som har skedd med disse danskene som har gjort at så mange av den plutselig befinner seg på Sri Lanka, men her er dem hvis du lurte på det. Har Tjæreborg pakkereiser tro? Dette bør jeg finne ut av.

Vi tok så bussen videre lengre syd, men Arugam Bay som mål. Planen var å bo en natt i byen Batticaloa på veien så vi delte opp bussturen litt. Denne dagen viste seg å bli ganske slitsom. Det hjalp heller ikke at vi kom frem til tidenes snodigste hotell...

Følg med i neste episode også videre... :)