Luxemburghagen er Paris største park og en av de mest populære. Her finner du både epletrær og plommetrær og sikkert mye mer. Det er en diger lekepark som jeg aldri har sett maken til og hvis du ikke er mega allergisk kan du jo våge deg ut på ponniridning. Det er ikke rart at alle elsker denne parken så når sola titter frem så er det mye liv. Barna kjører båter på dammen og jubler i karusellen. Det spilles boccia og sjakk og folk koser seg.

DSC03438

Det var et lite område som var sperret av når vi var innom. Her finner du bikuber. Faktisk er det en birøkterskole som ligger her. Det har blitt veldig populært de siste årene å ha bier i byen. Du skulle kanskje tro at biene produserer mest honning på landet, men utrolig nok er det motsatt. Det har noe med at biene ikke liker de kjemikalier som brukes av bøndene ute på landet. Disse kjemikaliene har blitt forbudt i byen og i alle byens parker. Men hvor har man så bikuber midt inne i en DSC03437storby? Joda, da har man de på taket. Du kan få kjøpt det som kanskje regnes å være verdens dyreste honning, i gavebutikken i operaen. Det er nemlig bikuber på både operataket og på taket til Grand Palais. Det er bikuber mange andre steder også, men dette er nok av de mest kjente. Blant annet er det en kirke hvor presten også er birøkter. Han selger dermed honningen til inntekt for kirken. Som du skjønner er dette veldig i vinden og de aller fleste birøkterne i byen er utdannet nettopp her i Luxemburghagens birøkterskole. Det er altså ikke helt fritt for buzzze lyder når du vandrer rundt bikubene her, men biene er stort sett opptatt av trær og blomster.

DSC03449

Ikke bare er det en fin park, men Luxemburg palasset ligger også her. Det er aldeles nydelig og har i tillegg en spennende historie. Under den franske revolusjonen var dette et fengsel, men senere ble dette selveste boligen til Napoleon Bonaparte. Får håpe den lille mannen koste seg der, skulle i allefall tro han hadde nok rom.

DSC03472Under 2. verdenskrig ble palasset brukt som hovedkvarter for det tyske luftvåpenet, selveste Luftwaffe. De trakk seg jo naturligvis tilbake når krigen var over og nå er det langt i fra så spennende saker som foregår her. Nå finner du det franske senatet her, så de har i allefall fine kontorer skal man tro.

Utenfor palasset er det en åttekantet dam og plener med blomsterbed som brer seg utover i ulike geometriske former og mønstre. Det er stoler og krakker rundt hele så du finner garantert en plass å hvile beina og nyte sola.DSC03471

Du finner også statuer av franske dronninger rundt i parken. Jeg kjenner visst ikke til alle, det oppdaget jeg fort. Nok et tema jeg kan lese meg opp på der altså.

DSC03486Til høyre for palasset finner du Medici fontenen. Nede i det grumsete vannet er det noen ganske store fisker. Når vi var der var det noen aldeles nydelige andunger der også. De er vanskelige å få tatt bilde av siden de er forbausende raske og det var 8 av dem så av og til svømte de hver sin vei. Nydelige og bitte små var de uansett.

 

DSC03466