Nå har jo helgen både kommet og gått. Det som er fint med helg er at Espen har fri, det er jo hyggelig å gjøre noe sammen. Denne helga har vi derfor vært på loppemarked. Jada, jeg vet hva du tenker nå, at jeg har gnåla meg til å dra på loppa. Da må jeg faktisk overraske dere med at dette var hans forslag. Eller, han har blitt tipset av en dame på jobben som har vært der og synes det var fantastisk. Dermed spurte han meg om dette var noe jeg hadde lyst til å ta en nærmere titt på og jada, naturligvis ville jeg det.

DSC03429

Dette loppemarkedet er faktisk Frankrikes 4. største attraksjon, hvem skulle tro det? Man har jo faktisk noen ganske store attraksjoner i Frankrike for ikke å snakke om i Paris alene. Uansett så er det vel noe med dette da som er unikt, for de har nemlig besøk av 11 millioner menesker årlig. Markedet er dermed verdens største og har vært her siden 1885.

DSC03417Loppemarkedet er delt inn i ulike avdelinger. Når du hører det så begynner det å synke inn, kan det være SÅ stort da? Ja, visst kan det det! Det er nemlig 13 forskjellige avdelinger som tilbyr hvert sitt i et herlig sammensurium av varer. Det er 3500 ulike forhandlere fordelt på disse avdelingene og utvalget er stort. Du kan i grunn få kjøpt alt du vil, bare du er villig til å betale for det. Det er nok ikke har det gjøres flest kupp. Det meste er ganske dyrt, men så finner du heller ikke så mye av det vanlige fjaset som loppemarkedet i gymsalen på de fleste ungdomskoler hver vår.

Det er dårlig med Donald Pocket, skistøvler og syltetøyglass, derimot finnes det mange andre skatter. Det kan hende du må gå noen kilometer og lete en stund, men om du leter etter noe sært vil jeg tro at oddsen for å finne det her er rimelig stor.DSC03416

Vi vandret både innendørs og utendørs og fant ganske mye morsomt. Det var veldig mye stygt også kan jeg fortelle deg, hva med en lyskrone i porselen du aldri vil få fri for støv? Klokkereimer? Eller kanskje jeg kan friste med et utstoppet hode av villsvin? Vet aldri når du får bruk for det.

Det var mye flott også. Skulle det friste med en liten vintage Chanel veske? (ja takk, jeg rakk opp hånda først!) En gammel amerikakoffert fra selveste Louis Vuitton eller kanskje en klokke fra Cartier? Valgene er mange her, men lommeboka var for slank denne gangen. Faktisk hadde jeg bare med meg 10 euro og det skulle holde til en matbit om nøden ble for stor.

DSC03422Forresten er det jo upraktisk også å kjøpe så mye når vi er på farten. Blir fort litt mye styr om Espen kjøper en flymotor og jeg en velbrukt sjeselong (muligens fra Moulin Rouge).

Vi fant også et flott fuglebur som så ut som rene villaen, eller skal jeg driste meg til å si det var et slott? Gullmalt var det også, men lite hjelper det når prisen var nærmere 114 000 norske blanke kroner!!! Bevares, hva for slags folk kjøper sånt da?

Jeg fant en dame som hadde de mest vidunderlige kostymer. Da skulle jeg ønske jeg skulle kjøpe inn kostymer til et teaterstykke eller en Opera. Ho hadde virkelig alt av gamle sko, strømper, korsetter, kjoler, bukser, kåper, bluser, skjorter, smykker, frakker, jakker, hatter og mange andre skatter.

DSC03431

Om du skulle befinne deg i denne byen og bli lei av museene vil jeg anbefale deg en tur. Dette er jo som sagt ikke som de fleste andre loppemarkeder og jeg tror faktisk Espen hadde en fin dag han også.