Fra San Diego var neste stopp Los Angeles. Vi tenkte det var greit å få kommet oss tidlig til englenes by så derfor valgte vi korteste vei. Jeg har jo vært i Los Angeles før og synes vel ikke selve byen er det helt store. Det er jo artig å se det man kjenner igjen fra film, men det er det. Jeg hadde derfor plukka ut et par godbiter som vi skulle se på.DSC02819 Vi starter med lunsj på Venice Beach for deretter å ta turen til Santa Monica Pier. Der har man litt butikker og resturanter og et tivoli på påler ute i vannet og langs stranda massevis av treningsapparater og folk som vil vise seg frem. Det var ikke varmt nok til at folk i tangatruse gikk på rulleskøyter enda, men vi klarte oss fint uten. Verken Baywatch eller gutta i Pacific Blue viste seg for oss denne gangen. Skuffende ettersom jeg konstant nynnet på kjenningsmelodien til Baywatch når vi var på stranda.

DSC02844Et must er jo å få med seg Hollywood skiltet, så rett før solen gikk ned rakk vi å få tatt en titt på det også. Vi passerte Walk of Fame på veien dit, og synes det var litt stas men med mindre man er veldig opphengt i kjendisene er jo ikke dette noe stort must synes jeg.

Natten tilbragte vi litt lengre nord. Når vi kom til Malibu kjørte vi noen minutter inn i landet for så å bli over på et billig motell. Vi gledet oss veldig til dagen etter for det var da vi virkelig skulle starte på Highway 1 på ordentlig.

Første stopp etter Malibu var Santa Barbara og vi stoppet for å se strandpromenaden og noen kule skatere i en skatepark. De hadde peiling både store og små der så det var artig å se på de en stund.

DSC02974

Veien er svingete og fartsgrensene er lave. Det er tidvis fare for steinras og jordras og langt i fra den raskeste måten å komme seg til San Francisco med bil på, men det var heller ikke poenget. Hele greia med å kjøre denne veien er de små stedene underveis og den fantastiske naturen og utsikten. Vi har ikke vært bortskjemt med variert utsikt de andre stedene vi har kjørt. Det har stort sett vært sumper og flatt og enda flatere, nå var vi klare for litt å se på.

Med en snirklene vei som snor seg rundt klipper, fjell, skog og vinranker å se på er det ikke rart man blir imponert. California har mye å by på, det er lett å se når man kjører litt rundt. Vi har langs veien oppover stoppet for å se på hvaler. Flere steder så vi masse spruting ute på havet og vi stoppet for å se. Jammen var det ikke en flokk med noe som kunne se ut somDSC02915 spekkhoggere, men det er egentlig umulig å si på den avstanden. Bilder kan man også glemme på en sånn avstand med mindre man har mye drøyere kamerautstyr enn det vi reiser med. Et annet sted sto det skiltet med utkikkspunkt for sjøløver. Så der lå de strødd, de fleste sov, mens noen uffa og akka seg over at en lå der en annen ville ligge. Du vet hvordan de holder på. Det var i allefall skikkelig artig å se de på nært hold uten at de var i en dyrehage.

DSC02909Et must for oss fra norden er å kjøre innom den lille danske byen Solvang. Byen ble faktisk by 1.mai 1985 bare en dag før jeg ble født, så nå vet du det også. Her er de hekta på vindmøller, Hans Christian Andersen og den lille havfrue og naturlivis finner du en kopi av statuen her. Historien forteller at etter en god del dansker emigrerte til USA var det mange som endte opp her og de har altså klart å holde på den danske sjela imponerende lenge. Å gå rundt i byen er som å være i en liten modelljernbanelandsby, snåle små stillverkshus er det over alt. Selvfølgelig får du kjøpt massevis av danske godsaker som et himmelsk wienerbrød (det måtte jeg bare ha) og små danske bunader hvis du skulle falle for fristelsen. DSC02911Rett i nærheten finner du Neverland, ranchen som Michael Jackson eide og president Ronald Reagans ranch som fungerte som det hvite hus når han var der under de to periodene han var president.

Vi møtte på kraftig tåke på et tidspunkt og jammen kom det en del regn også. Da så vi fort at rasfaren var reell for det lå mye stein og jordklumper i veien. Da valgte vi rett og slett å ta natten og fortsette dagen etterpå. Vi ville jo gjerne se på utsikten og det var ikke så lett igjennom den tåka.

DSC02946

Carmel by the Sea var neste by vi var innom. Man sier som regel Carmel for det er hakket enklere i farta. Det er en superkoselig liten by med en nydelig strand og fine hus. Byen er visst veldig hundevennlig for her kan du nemlig bestille mat til hunden din fra en egen meny når du er på resturant. Det er ikke så ofte man ser det så dette var jo litt spesiellt. Denne byen har faktisk hatt selveste Clintær’n (Clint Eastwood) som borgemester, ikke dårlig det.

For å komme oss videre og sikte oss inn på Silicone Valley før vi skulle inn til San Francisco kjørte vi igjennom en skog. Der var det digre redwood trær som har imponerende høyde og tykkelse. Veien her var veldig svingete så det var bare å holde seg fast og følge godt med.

DSC02977Når vi så kom til Palo Alto og Cupertino fikk vi jo sett oss om der hvor selveste Apple har hovedkontor. Her i området har de fleste store nettselskapene kontorer så Google holder til rett nede i veien også. Vi svingte innom One Infinite Loop for å ta en titt, men det var søndag og de store gutta var ikke på jobb. Stor stas å få sett det, ikke at man bare rusler inn på kontorene her heller altså.

På veien videre fikk vi sett fabrikken til Tesla som Espen drømmer om, det var jo litt stas. Ellers satte vi nesa mot Napa Valley for å kikke litt. Det var ennå tidlig på dagen, men vi hadde ikke booket noe vinsmaking her for dette er jo et ganske populært vinområde. Planen var bare å ta en titt for eventuellt å dra tilbake helgen etterpå. Napa Valley er et koselig område hvor vingårdene ligger tett i tett. Jeg vil anbefale deg å booke både guide og vinsmaking før du møter opp for å forsikre deg om at de har både tid og plass til deg.

DSC02957

Ute på veien igjen var det siste etappe før vi skulle finne oss til rette i San Francisco. Vi kom inn i byen ved Golden Gate Bridge. Vi svingte inn for å få en godt utsikt av både brua og byen før vi kjørte over. Dette er altså det område som kalles Marin Headlands. Jeg anbefaler deg å reise hit om du er i byen. Her er det en helt magisk utsikt over hele Bay Area og du ser Alcatraz, San Francisco, hele havna og naturligvis hele den berømte røde brua. Du må gjerne leie deg en sykkel og sykle opp, min kondis holder ikke, men det betyr ikke at du ikke kan fikse det :)

DSC03018